HTML

VillanyVerda - Elektromos Autó Magyarországon!

A REVA elektromos járművek hivatalos blogja.

Várárolni kifulladásig!

Friss topikok

Váltsunk elektomosra!

2010.12.22. 17:52 VV01


Szólj hozzá!

Címkék: autó green ev elektromos reva comtex emj memsz

Váltsunk elektomosra!

2010.12.22. 17:48 VV01


Szólj hozzá!

Címkék: autó green ev elektromos villanyverda reva comtex emj

Mi is a különbség a benzines és az elektromos autó között...?

2010.12.22. 17:43 VV01

Egy bravúros párhuzam... :)


Szólj hozzá!

Címkék: autó green ev elektromos villanyverda reva comtex emj

Te szeretnél benzinmotoros mobiltelefont?

2010.12.22. 17:34 VV01


Szólj hozzá!

Címkék: autó green elektromos villanyverda reva comtex

Jön: az Elektromos Autó Visszavág!

2010.12.14. 13:03 VV01


Szólj hozzá!

Címkék: elektromos autó revenge

Cikk az elektromos autókról a szeptemberi Spektrum magazinban

2010.09.14. 17:37 VV01

 


Szólj hozzá!

Címkék: elektromos autó reva comtex green

GREENEXPO

2010.03.25. 11:06 Zabszem

2010. március 19-21-ig került megrendezésre a Greenexpo, ahol a sárga REVAi is látható volt. Akik kilátogattak láthatták az Expo sokszínűségét. A standunknál lehetőség volt közelről megnézni a REVA-t, beleülni, és olyan kérdéseket feltenni, amire a honlapunkon nem kaptak választ az érdeklődők. Köszönjük a jókívánságokat, és a hitet azoknak, akik biztattak bennünket ezen az úton! Legközelebb a Konstrumán találkozunk!


Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: autó elektromos reva greenexpo

2010 kezdete

2010.01.12. 10:54 Zabszem

Igen, igen, elkezdődött az Új Év! 2010-et írunk...Hogy volt-e újévi fogadalmam? Igen. Egyrészt: szeretném megismerni jobban Magyarországot. Például nagyon kevés helyen jártam Dunántúlon... pedig gyönyörű. Szóval kisebb hétvégi utazások vannak a tarsolyomban ebben az évben. Naná, ezt majd összekötöm a REVAi népszerűsítésével is! :)

A másik pedig: szeretném, ha a magyarok meglátnák a jövőt az elektromos autóban, és abban, hogy milyen nagyszerű is vezetni egy ilyen "csodát"!

Boldog Új esztendőt kívánok Mindannyiónknak!

 


Szólj hozzá!

Címkék: autó év új elektromos reva

Boldog Karácsonyt!

2009.12.17. 09:28 Zabszem

"Big enough to save the world!"


1 komment

Címkék: karácsony boldog reva

SzeretetREVAló Karácsony!

2009.12.11. 10:52 Zabszem

Ha belegondolok, csak most lomtalanítottam a tavalyi cuccaimat, és már megint itt a Karácsony! Amíg gyermek voltam igazi misztikum lengte körül: a fa díszítés, a sütemények illata, meg az izgalom, hogy mi van a fa alatt. Igen, gyermekként ez fontos volt. Mára változtam, felnőttem, és az igazi ajándékot abban látom, hogy olyan emberek vesznek körül a szentestén akik feltétel nélkül szeretnek... Nem kell a gondolatokat szóra váltani közöttük, mert elég egy pillantás, vagy egy ölelés...

Azt kívánom Neked, kedves blog-olvasó, hogy éld meg Te is ezt az érzést. Tisztán, őszintén, mentesen a körülöttünk zajló eseményektől, lásd meg az Embert az emberben!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(fotó: www.autosvilag.com)

 


Szólj hozzá!

Címkék: autó idill elektromos karácsonyi reva

Budapesti sajtótájékoztató REVA NXR NXG

2009.11.03. 09:27 Zabszem

2009.október 29-én délelőtt láthattuk a budapesti Aréna Plázában a sajtótájékoztatót, melyen az NXR-t és az NXG-t a fővárosi/országos sajtó és meghívottak is láthatták. Az indiai nagykövet, Mr. Ranjit Rae megtisztelte az eseményt azzal, hogy ő nyitotta meg - büszkeséggel, hogy India ilyen előrehaladott technoloógiát hoz Európába, Magyarországra.  Majd a vezérigazgató átadta az első vevőnek a pink REVA-ját, és Keith Johnstonnal, a REVA európai elnökével együtt ismertették az NXR és NXG technikai újításait.

 

zöld REVA NXG

pink REVAi

tűzpiros REVA NXR

 

 

 

 

  

Mr. Keith Johnston európai elnök REVA,

Mr. Ranjit Rae India nagykövete,

Szabó János vezérigazgató

Debreceni Dániel mb. műszaki igazgató

 

 

 


Szólj hozzá!

Címkék: budapest reva nxr nxg

Debreceni sajtótájékoztató REVA NXR és REVA NGX

2009.11.02. 09:31 Zabszem

Azt gondolom, hogy többeknek leesett az álla... Imádom figyelni az emberek reakcióját, amikor meglátják a két új modellt. Várnak valami "olyasmire", mint az általam hőn szeretett REVAi, és kapják a "NeXt Generation"-t. Néhány mondatban leírom, hogyan történt a debreceni sajtótájékoztató.2009.október 26-án Debrecen városában ismét úttörő munka eredményét, illetve egy nagyon bíztató jövő kezdetét láthatta a nagyérdemű: A Kölcsey Központban a Comtex Green Zrt. által bemutatásra került a REVA két új típusa: A REVA NXR és NXG.

Pajna Zoltán, Debrecen város alpolgármestere,

 

 

 

 

 

 

Dr. Husi Géza a Debreceni Egyetem Műszaki Karának oktatási dékánhelyettese, valamint

 

 

 

 

 

Átányi Ajtony a Fórum Debrecen Bevásárlóközpont center menedzsere is megtisztelt bennünket jelenlétével és beszédével.


Szólj hozzá!

Címkék: debrecen reva comtex pajna zoltán husi géza

Első REVAi átadás Debrecenben

2009.11.02. 09:22 Zabszem

Átadásra került az első megrendelt REVA Magyarországon.

A debreceni sajtótájékoztatót - melyen a REVA két új modellje került bemutatásra: NXR és NXG - Szabó János a COMTEX Green Zrt. Vezérigazgatója nyitotta meg azzal az örömteli feladattal, hogy átadja Magyarország első REVAi elektromos autóját az első megrendelőnek, Törökné Borka Editnek, aki őszinte örömmel vette át a pink színű kis "ékszerdobozt". A vezérigazgató egy emléklappal továbbá egy áramfogyasztás-mérővel ajándékozta meg első – debreceni – vásárlónkat, mondván: „Ezzel a szerkezettel akárhol is tölt, egészen pontosan látni fogja, hogy mennyit fogyasztott a REVA-ja és milyen olcsó annak üzemeltetése.”

 


Szólj hozzá!

Címkék: debrecen elektromos autó reva comtex

Fenntartható Város Eger

2009.10.07. 09:09 Zabszem

Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy felkértek előadás tartására Eger városában a "Fenntartható Város Eger" konferencián. Az előadások sokszínűségét a Ma és Holnapnak is köszönhetjük. Nagy örömünkre szolgált, hogy a visszajelzések nagyon pozitívak voltak az elektromos autóval kapcsolatban. Az előadók hite és tenni akarása a tisztább környezet megteremtésében áthatotta a közönséget. A REVA elektromos autó elterjedésével Magyarországon mérhetően rövid idő alatt csökkene a városok zaj- és légszennyezése.

Gratulálunk a szervezőknek! A Fenntartható Város Eger konferencia olyan sikeres volt, hogy tervezik több helyszínen is megtartani a jövőben.


Szólj hozzá!

Frankfurt IAA (NXR & NXG)

2009.09.29. 12:43 Zabszem

Először voltama Frankfurtban autókiállításon, és csak ámultam és bámultam a csodaszép autókat! Természetesen a német gyártók standjai hatalmas méretűek voltak, nem győztem kattingtatni a fényképezőmmel! Íme néhány gyönyörű külsejű koncepcióautó:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeptember 17-én reggel 10-kor volt a dealeri találkozó a REVA standján. Mindannyian odamentünk és fantasztikus érzés volt a 16 ország REVA-forgalmazóit ott látni egy kupacban, akik mosolyogva beszéltek egymással. Én is fürödtem abban az érzésben, hogy több náció polgára jött, hogy találkozhassunk egymással, és hogy láthassuka  RECC előre lépését, hogy megalkották az NXR-t és az NXG-t. Elmondhatatlanul jó érzés volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És aztán az elnök és édesanyja felfedték előttünk a REVA új típusait: az NXR (NeXtREVA) és az NXG (NeXtGeneration) csillogott a fényképezőgépek vakulában, és várakiozáson felüli volt a tény: életben még jobban néz ki, mint a fotókon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Több újság készített interjút Chetan Maini-val, az elnökkel, és Magyarországról is számos látogatónk volt.

Aki teheti, menjen ki a legközelebbi kiállításra, mert ami szép, az szép. És szépet látni...nos...az a lelkünket simogatja. :)


Szólj hozzá!

Címkék: frankfurt elektromos autó reva comtex iaa

EVN CUP - Ausztria, Melk

2009.09.02. 12:52 Zabszem

Először is: ennek a "találkozónak" nem is lehetett volna szebb és jobb helyszínt találni, mint a festői Melk. Megérkezésünkkor néhány óráig nem értettem, hogy mi nem stimmel, és végül rájöttem: több autó nagy sebességgel ment a versenypályán, de semmi zaj, semmi füst...mintha csak a teraszról egy hatalmas kivetítőn némafilmet nézne az ember. :) És itt volt a ma létező elektromos autók mindegyike: REVA (naná), a Teslát is megcsodálhattuk, és természetesen a Thinkkel is találkoztunk személyesen. Több ezren látogatták meg a Bécs melletti autópályát, és elégedett távozók búcsúztak a kiállítás végén.


1 komment

Címkék: cup reva comtex melk evn

A következő generáció videoklipje!

2009.09.01. 17:45 VV01


1 komment

Címkék: jövő gyerek környezet elektromos autó reva comtex

Oklevél a Virágkarneválon való részvételért

2009.08.27. 15:18 Zabszem

...hát, ez jólesett! :)


Szólj hozzá!

Címkék: oklevél virágkarnevál reva

Debreceni Virágkarnevál

2009.08.24. 13:09 Zabszem

...nagyon várta már a napot, amikor a kocsira kerülhet, a virágok közé. Szépen lemosták, tisztították, kívül és belül csillogott - hogy méltó legyen az alkalomra. És végül augusztus 18-án elhelyezték a virágkocsin. Szorgos kezek vigyázták, és díszítették körülötte a platót. És eljött a nagy nap! Augusztus 20-án kigurult a virágkocsi, és a piros REVA büszkén, és meghatva a megtiszteltetéstől csillogott a reggeli napfényben. Útját a stadionig mosoly kísérta, a Meseautó zenéjének és Kölcsei Gergő hangjának hallatán szinte keringőzni támadt volna kedve. Három társa kísérte őt, Görög Zita pedig igazi fénybe emelte az egyébként is színpompás felvonulást. Köszönet mindenkinek, aki látta, dícsérte, szerette őt! Köszönet Nektek, Emberek!


Szólj hozzá!

Címkék: autó elektromos virágkarnevál reva

Business Hungary 2009 07-08

2009.08.11. 16:29 VV01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A teljes cikk itt elolvasható:

villanyverda.blog.hu/media/file/Business Hungary200907-08.pdf


Szólj hozzá!

Címkék: hungary business elektromos autó reva comtex

50:1 arány

2009.08.10. 14:26 Zabszem

Számoltam: átlagban 50 autóból 1-ben ül kettőnél több ember a városban. Milyen különös, hogy ezt eddig nem vettem észre... Az pedig, hogy egy ember mennyit "szaladgál" a városban egyenlőre a saját tapasztalataimból kiindulva tudom konstatálni: otthonról - munkahelyre, munkahelyről-bankba, bankból-nyomdászhoz, nyomdásztól-bélyegzőkészítőhöz, bélyegzőstől - munkahelyre, munkahelyről-közjegyzőhöz, közjegyzőtől-üzleti partnerhez, üzleti partnertől- munkahelyre, munkahelyről-haza. És akkor még nem vásároltam be, és nem hoztam el a gyereket az oviból.Summázva ez kb. 35-45 km/nap. Közben a REVA visszatölt minden egyes piros lámpánál, és nem is kell aznap a 220-ra dugnom, hiszen másnap még van benne szufla egy ugyanilyen menethez. :). ...és kevesebbe kerül, mint egy buszjegy! :)


Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés autó gazdaságos városi elektromos reva

I. Budapesti „FORMA ZERO” felvonulás

2009.07.24. 19:58 zpalotai (törölt)

I. Budapesti „FORMA ZERO” felvonulás. A rendezvényt a TZ-ELMA Zrt. kezdeményezte, de más elektromos autók is csatlakozhatnak. Így a REVA is részt vesz rajta!
Gyakorlatilag a rendezvény célja a figyelemfelhívás: létezik zéró emissziós megoldás a városi közlekedésre, nem kell hogy belefulladjunk az általunk generált légszennyezésbe. Mindenkit szeretettel várnak a rendezők (és mi is)!

Indulás: 2009.07.25. szombat reggel 10.00 Roosevelt tér.

Célpont: Hősök tere, ahol 13.00 óráig leszünk.

Gyertek és lássatok elektromos valóság(sh)o(w)t.

 


Szólj hozzá!

AUTÓ Magazin

2009.07.24. 19:54 zpalotai (törölt)

Megjelent az Autómagazin augusztusi száma, benne 6 oldalon REVA teszt!

Érdemes elolvasni!


Szólj hozzá!

Lépni kell! De merre és hogyan?

2009.07.22. 22:09 zpalotai (törölt)

 

Hát ez édes...és mennyire igaz! Lépnünk kell! Csak a jó irányba! :o)


Szólj hozzá!

Nagyszerű hírünk van a cégeknek, vállalkozásoknak és intézményeknek!

2009.07.22. 11:17 zpalotai (törölt)


Itt a REVA City VAN!

Hosszas közbejárásunkra elkészült a REVAi és a REVA L-ion kishaszon jármű változata! Az új model az eredeti REVAi járműre épül.

Két első ülése mögött az előírásoknak megfelelően rács választja le a csomagteret, tehát hátul nem található ülés, helyette egy sík rakodófelület lett kialakítva,

Ami talán a legfontosabb: a megfelelő vámtarifaszám besorolás alapján az arra jogosult adóalanyok visszaigényelhetik az ÁFA-t! Így most 20%-kal alacsonyabb költséggel lehet hozzájutni egy alacsony üzemeltetési költségű, környezetbarát elektromos városi járműhöz!

Sok embernek van a családban vállalkozása, aki el tudja számolni, vissza tudja igényelni az ÁFA-t. Ez esetben az alaptípus 2,75 mFt!!! (275 HUF/EURnál) És mivel nincs cégautó adója, nincs igazán plusz adminisztráció sem.

Még 6 vevőnk, aki még július 30-ig megrendeli, és kifizeti az előleget, fél millió Forint kedvezményt kap! Még ma hívj fel, ha benne akarsz lenni az első 10 tulajdonosban!

30-738-1382


Szólj hozzá!

Címkék: autó kedvezmény van elektromos autó céges city cégautó reva