HTML

VillanyVerda - Elektromos Autó Magyarországon!

A REVA elektromos járművek hivatalos blogja.

Várárolni kifulladásig!

Friss topikok

Elérhető a drága benzin ellenszere

2009.06.24. 09:11 zpalotai (törölt)

A tisztán elektromos meghajtású jármű használata mindennapjainkban többé nem a jövő ígérete. Már hazánkban is megrendelhető a világszerte ismert REVA elektromos jármű. A környezetbarát „villanyverda” már két típussal van jelen Magyarországon. Az energiatakarékos „zöld” autó Budapesten és Debrecenben kapható.

A teljes cikk itt olvasható.


7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyverda.blog.hu/api/trackback/id/tr781204944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dini30 2009.06.24. 15:12:11

Nekem nagyon szimpatikus ez az autó, de Budapesten egyelőre lehetetlen lesz használni. Nagyon sokat gondolkodtam, hogy hogyan tudnám megoldani, de mivel társasházban lakom, lehetetlen otthon töltenem, a városban pedig nincsenek erre kialakított helyek.

Ahhoz, hogy ez elterjedjen sok dolog kellene, leírok néhányat:
- ingyenes parkolás az egész városban, ha villanyautót használ az ember
- fizetős töltési lehetőségek az utcán és a mélygarázsokban
- elérhetőbb kereskedelmi ár (jelenleg nagyon hosszú a megtérülési idő a benzines járművekkel szemben és ehhez képest nagyon sok kompromisszummal jár)
- támogatott ár

De ettől függetlenül nagyon drukkolok neki, csak én nem tudom megoldani, hogy ilyet használjak...

üdv:
Dini

Bringazz.hu · http://www.bringazz.hu 2009.06.24. 16:07:32

Szervízhálózat? :) vagy a villanyszerelők megcsinálják?

És nem lehetne valami autóbb kinézetben is kapni _OLCSÓBBAN_ ? :)

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.06.24. 16:12:33

A szerviz hálózat hogyan lesz megoldva ennél a járműnél? Mekkora a szerviz intervallum?

zpalotai (törölt) 2009.06.28. 16:25:45

@R.T: Kedves Tibor,
A szervízhálózatot is mi biztosítjuk. Nagyon egyszerűen megoldható a dolog, mivel a legtöbb szervízelés egy laptoppal megoldható, illetve a hagyományos autós dolgokra, pl. futóműbeállítás, bármelyik autós szervízben lehetőség van.

zpalotai (törölt) 2009.06.28. 16:28:51

@Bringazz.hu: Kedves Bringás Barátom,
Szervízhálózat = laptoppal kollégám kimegy az autóhoz. Egyébként az autó egyszerűsége miatt nyilvánvalóan sokkal kevesebb gond van vele, mint egy hagyományos autóval. Ha találtál szebbet és jobbat, akkor szólj! Jelenleg ez a piacon elérhető legjobb modell, amit mi találtunk! Remélem, hogy hamarosan minél több elektromos autó fog járni az utakon a belsőégésűek helyett, és akkor tisztább levegőben tudunk bringázni!

zpalotai (törölt) 2009.06.28. 16:32:46

@dini30: Kedves Dini,
A puding próbája az evés. Budapesten nagyon jól lehet használni az autót, már több hete ezzel járok, és imádom! Hihetetlen jó érzés, hogy nem pöfékelem mindenféle gázzal teli embertársaim arcát! A dugóban ingyen állok vele, és egyébként is csak kb 5 Ft/km az "üzemanyagköltségem"! :o) Sőt, még az éjszaka során túlzottan lecsökkent áramfogyasztást is ellensúlyozom a kis Revámmal. Először én is sokat gondolkoztam rajta, hogy hol lehet majd tölteni, aztán amikor kipróbáltam, azt találtam, hogy bizony a 220-as hálózat mindenhol ki van építve. Jelenleg persze időnként elkel egy kis kreativitás...de szerencsére sokkal több helyen tudom tölteni, mint ahány benzinkút van a városban bent...hamarosan pedig lesznek hivatalos, publikus elektromos töltőállomások is. Addig meg bátran megyek vele olyan helyekre, ahol egy hosszabbítóval könnyedén meg tudom oldani a töltést! Soha életemben nem volt még ilyen jó élményben részem! :o)

attila740710 2010.04.06. 10:53:03

ez az autó annyiba kerül mint egy pl.egy ford focus benzinmotorral.kiszámoltam 40e km-re a focus költségeit (üzemanyag,olajcsere,szervíz...),és az eredmény kb.80-100e ft megtakarítás 2 év alatt.ez nincs arányban a reva használhatatlanságával és kényelmetlenségével.1.5-2 millió ft bruttó áron kellene adni ahhoz hogy egyáltalán elgondkozzak azon hogy vegyek-e egyet a 3 literes 26 éves katalizátor nélküli diesel mercim helyett.vagy legalább ingyen napelemet és szélturbinát kéne adni hozzá mert így nem érdemes megvenni.
süti beállítások módosítása